Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları Kayıt Koşulları

NASIL KAYIT YAPTIRIRIM

Türkiye’nin her yerinden, kayıt olmak için WEB sitemizdeki Online Başvuru Formu‘nu doldurup, kayıt ücretini de yine sistem üzerinden kredi kartı ile ya da bankadan EFT/havale yaparak ödemeniz yeterlidir. Bu yöntemi seçenlerin kayıt işlemlerinin yapılabilmesi için ödeme ve başvuru belgesinin aynı gün içinde Gönüllü Hizmetler Derneği’ne iletilmiş olması gereklidir.

İstanbul’da yaşıyorsanız Gönüllü Hizmetler Derneği’ne gelip kayıt ücretini elden ödeyerek de kayıt olabilirsiniz. Kayıt ücretini nakit ya da kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.

İzmir’de yaşıyorsanız kayıt işlemlerinizi İzmir Temsilciliğimiz olan UPEGEM‘den de yaptırabilirsiniz.

Kış döneminde kampa gitmek istiyorsanız Gönüllü Hizmetler Derneği‘nin size yollayacağı başvuru belgesini doldurup eposta ile yollamalısınız.

“Neden kampa gitmek istiyorsunuz? Sorusuna en az 200 karakterlik bir yanıt veriniz.

KAYIT ÜCRETLERİ

31 Aralık 2020 tarihine kadar 01 Ocak 2021 tarihinden sonra
Ön Kayıt  800.00 TL 800.00 TL
Kesin Kayıt  950.00 TL 1,050.00 TL
Toplam  1,750.00 TL 1,850.00 TL

İndirimli kayıttan yararlanmak için 31 Aralık 2020 tarihine kadar tüm kayıt ücretlerinin tamamlanması gerekmektedir.

Kayıtlarımız 1 Ekim’de açılmaktadır. Bu dönemde kayıt olursanız kayıt ücretini Şubat ayı sonuna kadar 2 taksitte ödeyebilirsiniz. 2. taksidi 31 Aralık 2020 tarihine kadar indirimli ödeyebileceğinizi hatırlatırız. 1 Mart’tan sonra kayıt olmanız durumunda tüm ücreti bir kerede ödemeniz gerekir. Kamplarda yer kaldığı sürece tüm yıl boyu kayıt almaktayız.

İNDİRİMLİ ÖDEMELER

Çok Kamp İndirimi

İki ya da daha fazla kampa katılmak isteyen kampçılar hem kayıt ücretlerinde ÖZEL İNDİRİM’den yararlanabilecekleri gibi, hem de yalnızca 1 kez yol parası ödeyerek daha uzun süre yurt dışında kalacak, değişik arkadaş gruplarıyla tanışacak, yabancı dilini daha fazla geliştirme olanağı bulacak. Ayrıca daha az kayıt ücreti ve tek kaparo ödeyeceklerdir:

YENİ KAMPÇI 31 Aralık 2020 tarihine kadar 01 Ocak 2021 tarihinden sonra
1 Kamp  1,750.00 TL 1,850.00 TL
Sonraki Her Kamp 1,600.00 TL 1,700.00 TL
2 Kamp Toplamı 3,350.00 TL 3,550.00 TL

Eski Kampçı İndirimi

Geçen yıllarda GENÇTUR veya Gönüllü Hizmetler Derneği aracılığı ile yurtiçinde ya da dışında bir gençlik kampına ya da bir başka GENÇTUR veya Gönüllü Hizmetler Derneği etkinliğine katılmış kampçılara da özel Gönüllü Hizmetler Derneği indirimi uyguluyoruz. Eski kampçılar bir ya da daha fazla kampa kayıt olduklarında kayıt ücretlerini aşağıdaki çizelgedeki gibi ödeyeceklerdir:

ESKİ KAMPÇI KAYIT ÜCRETİ
31 Aralık 2020 tarihine kadar 01 Ocak 2021 tarihinden sonra
Her Bir Kamp 1,600.00 TL 1,700.00 TL

Ödeme Yöntemleri

• Kayıt ücretini yatırabileceğiniz banka hesap bilgilerimiz;
    Gönüllü Hizmetler Derneği İktisadi İşletmesi
    T.İş Bankası Beyoğlu Şubesi (Şube Kodu 1011)
    IBAN : TR85 0006 4000 0011 0112 0283 38
    Açıklama kısmına “kampçı adını” yazdırmayı unutmayınız.
  • Kredi kartı ile hemen ödemek için Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları Ödeme Formu adresini tıklayınız

Aile İndirimi

Aynı aileden 2 kişinin (kardeş, anne, baba, çocuk) aynı yıl içinde birer kampa kayıt olması durumunda 2.kişinin toplam kayıt ücreti yukarıda belirtilen TL. değerindeki 1,600 TL’dir. Her ikisinin de aynı yıl içinde birden fazla kamplara katılması durumunda Çok Kamp İndirimi uygulanır. Anne ya da babasıyla uluslararası gönüllü çalışma kamplarına katılan 12 yaş altı çocuklardan yalnızca 400 TL kayıt ücreti alınır.
Aile kamplarına katılacak gönüllülerin ödeyecekleri ücretleri Aile Kampları kısmında görebilirsiniz.

İPTAL VE GERİ ÖDEME KOŞULLARI

18 YAŞ ÜSTÜ (18 altı için tıklayınız)

1. Kayıtlarımız her yıl 1 Ekim tarihinde başlar. Kayıt ücreti Şubat ayı sonuna kadar peşin ya da iki taksit olarak ödenebilir. Taksitli ödeme seçeneğinde 1. ödeme “Ön kayıt” ikinci ödeme “kesin kayıt” olarak adlandırılır. 1 Mart tarihinden sonra kayıt olan gönüllülerimiz kayıt ücretini tek seferde öder. Tek seferde yapılan ödemelerde, toplam ödeme ön kayıt + kesin kayıt şeklinde değerlendirilir.
  1. Yurtdışı “18 Yaş Üstü Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları”na kayıt olan gönüllü adayları, GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ne en az 3 ülkeden 10 farklı kamp seçeneği vermek zorundadır. İlk seçeneği olan ülkede kendilerine uygun kamp bulamayan gönüllüler diğer ülkelerdeki kamplara yerleştirilir. GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ yalnızca en az 3 farklı ülkeden seçtiği kampların hiç birinde bir kampa yerleştiremediği gönüllülerin ödenmiş kayıt ücretlerini 400 TL.’lik bir kesinti ile geri öder.
  1. Seçilen kamp sayısına bakılmaksızın yalnızca 1 ülkeden seçim yapılması, en az 3 farklı ülkeden kamp seçeneği verilmemesi nedeniyle kampa yerleşememe durumunda herhangi bir geri ödeme söz konusu değildir.
  1. Birlikte kampa gitmek isteyen 18 yaş üstü gönüllü adayları ancak birlikte kayıt olup, programı mart ayının ortasında kesinleşen kamplarda yeterli sayıda kota bulunması ve bu kampları aynı tercih sırasıyla seçmiş olmaları koşuluyla aynı kampa yerleştirilebilirler. 1 kadın + 1 erkek gönüllünün aynı kampa yerleşim şansı, 2 kadın ya da 2 erkek gönüllüye göre daha yüksektir ancak kamplarda ulus ve cinsiyet dengesinin gözetilmesi amacıyla konulan bu uluslararası kural nedeniyle, GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ 2 başvuruyu aynı kampa yerleştirmeyi garanti etmemektedir. Birlikte gitmenin mümkün olmadığı durumlarda başvuru sahipleri aynı ya da başka bir ülkede, aynı ya da farklı kamplara yerleştirilmeyi kabul etmiş sayılırlar. Kabul etmemeleri durumunda herhangi bir geri ödeme söz konusu değildir.
  1. Kayıt olanlar GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ kayıt ücretinin dışında ev sahibi kuruluşların aldığı ve varışta nakit olarak ya da kampa gitmeden önce ödenecek ek bir ücretin olabileceğini bilerek kayıt olmalıdır. Gönüllüler ek ücretli bir kampı seçerlerse, kuruluşlara önceden ve banka havalesi ya da kredi kartı yoluyla doğrudan ödenen bu ücretlerin ödenmesinden sonra yapılacak iptal başvurularında, bu ücretler GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’nden talep edilemez.
  1. Kampa kayıt olmak vize garantisi sağlamaz. Herhangi bir nedenle vize alamayanlara kayıt ücretleri geri ödenmez. Ancak, kaydı eğer o tarihte boş yer varsa 18 yaş üstü kampı olan ve GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’nin önereceği veya gönüllünün kendisinin seçeceği bir başka vize isteyen ülkeye ya da vize istemeyen bir ülkeye aktarılır. Aktarılan ve vize isteyen ülkeden de vize alınamazsa ya da gönüllü kampa yerleştiği halde vize istemeyen ülkeye gitmekten vazgeçerse kayıt ücreti geri ödenmez. Bu yerleşim hakkı en geç kamp yılının 31 Aralık tarihine kadar kullanılmazsa, yanar. Gönüllü bu seçeneği istemezse kayıt ücreti geri ödenmez.
  1. Başvuru tarihi ile seçilen kampın başlangıç tarihi arasında 45 günden az bir zaman olması durumunda; kabul belgesinin postadan geç gelmesi, gönüllünün pasaportunu çıkartmamış olması ya da geç çıkartması, kabul belgesinin taranmış kopyasının konsoloslukça yeterli bulunmaması, vize başvurusunun zamanında yapılmaması, vize evraklarında eksiklik nedeniyle konsoloslukların yeni belge istemesi üzerine vize sürecinin uzaması ve kampın başlangıç tarihinden önce vize alınamaması, vb. herhangi bir nedenden vize alınamaması durumunda GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ sorumluluk kabul etmez. Gönüllü zaman darlığından doğacak riskleri göze alarak başvurusunu yapmalıdır.
  1. Gönüllünün kendisinden kaynaklanan nedenlerle başvurusunun iptalini istemesi ya da kesin kayıt ücretini zamanında ödememesi nedeni ile başvurusunun GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ tarafından dondurulması durumunda:
  • 8.1. Ön kayıt ücreti hiçbir koşulda geri ödenmez. Gönüllü, kayıt ücretinin tamamını ödediği halde kampa gitmekten vazgeçerse kesin kayıt ücreti aşağıdaki koşullara göre geri ödenir.
  • 8.2. Ön kayıt yaptırdığı halde şubat ayı sonuna kadar ikinci taksitini ödemeyenlerin kayıtları dondurulur. Gönüllü eğer daha sonra ödeme yaparsa kaydı yeniden işleme konur ancak erken kayıt olanaklarından artık yararlanamaz ve bu konuda hak iddia edemez.
  • 8.3. Kayıt ücretinin tümünü ödediği halde kamp seçim tercihlerini GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ tarafından belirlenen süre içinde göndermeyenler ile en az 3 ülkeden ve yeterli sayıda tercih bildirmediğinden kampa yerleştirilemeyenlerin kayıtları dondurulur. Gönüllü eğer daha sonra kamp seçimlerini eksiksiz olarak GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ne iletirse kaydı yeniden işleme konur ancak erken kayıt olanaklarından artık yararlanamaz ve bu konuda hak iddia edemez.
  • 8.4. Dondurulmuş ya da başvuru sahibi tarafından iptal edilmek istenen kayıtlar bir sonraki seneye aktarılamaz. Ancak gönüllü gerekli ödemeyi ya da kamp seçimini belirtilen tarihten sonra ama aynı yıl içinde yaparsa kaydı yeniden işleme konur.
  • 8.5. İptal başvurusunun yapıldığı tarihte, eğer gönüllü kamp tercihlerini bildirmemiş ya da GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ tarafından henüz bir kampa yerleştirilmemişse, kesin kayıt ücreti tümüyle geri ödenir.
  • 8.6. İptal başvurusunun yapıldığı tarihte, gönüllünün yerleştirildiği kampın başlamasına 30 günden çok zaman varsa, toplam kayıt ücretinden 500 TL geri ödenir. Kampın başlangıç tarihine 30 günden az zaman kalmışsa kayıt ücreti geri ödenmez. Ancak seyahat etmeye engel oluşturacak bir kaza, hastalık, birinci dereceden bir yakının ölümü gibi durumların belgelenmesi koşuluyla kamp başlangıç tarihine bakılmaksızın kesin kayıt ücreti tümüyle geri ödenir. (Ayrıca bkz. Madde 12)
  • 8.7.Geri ödeme, yazılı olarak iletilen iptal başvurusu ile birlikte ya da sonrasında faturanın GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ne iletildiği tarihi izleyen 15 gün içerisinde gerçekleşir.
  • 8.8. 2 ve daha çok kampa kayıt yaptırıp da, bu başvuruların birini ya da tümünü iptal edenlerin geri ödeme koşulları için “8.5” ve “8.6” maddeleri uygulanır ve iptal ettirdikleri kamplarının başlangıç tarihi esas alınır.
  • 8.9. Kayıtlar, 12. maddede belirtilen nedenler dışında gelecek seneye kesinlikle aktarılmaz. Gönüllü, tercihleri arasında yer aldığı için  yerleştiği kampı sonradan değiştirmek isterse değişiklik bedeli olarak 300 TL fark öder. Ancak bu hakkını aynı yılın 31 Aralık tarihine kadar kullanmalıdır. Bu durumda gönüllü, yeni kampında ek ücret farkı varsa bunu da ev sahibi kuruma ödemekle yükümlüdür.
  • 8.10. Kaydını iptal edip, kayıt koşulları gereği yatırdığı kayıt ücretini alamayacak gönüllüler, kendisi yerine kampa gidecek bir arkadaşına/yakınına kayıt hakkını devredebilir. Ancak bu kişi kamp kayıt hakkını burs olarak kazanmışsa hakkını bir başkasına devredemez.
  • 8.11. Geri ödemelerde GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ ya da İzmir temsilciliği olan UPEGEM tarafından kesilmiş olan faturanın GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ne ya da UPEGEM’e geri verilmesi gerekmektedir. Lütfen faturanızı kaybetmeyiniz. Geri verilemeyen faturaya ödeme yapılmaz.
  • 8.12. GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’nin aldığı kayıt ücretinin karşılığı, gönüllünün yurtdışında bir kampa yerleştirilmesi ve adına bir davetiye getirtilmesidir. Bu nedenle GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ, gidilen ülkedeki gönüllü kuruluştan kaynaklanan sorunlar ve zorunluluklar nedeniyle oluşan, proje değişikliği, kamp iptali nedeniyle yer değişikliği vb. aksaklıklardan sorumlu değildir. GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’nin sorumluluk alanı dışındaki bu tür durumlarda kayıt ücretinin geri ödenmesi söz konusu değildir.
  • 8.13. Gönüllüler, bir kampa yerleştirilme ya da davetiye getirtilmesi konusunda yaşanacak aksaklıklar dışında GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ni sorumlu tutmayacaklarını peşinen kabul ederler. GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ de gönüllülerin mağduriyetlerini en aza indirgemek için kampı düzenleyen kuruluşla yazışarak elinden geleni yapacaktır.
  1. Kampa gitmek üzere ülkemizden ayrılıp, hedef ülkeye vardığı halde kampına katılmayan ya da kamptan erken ayrılan gönüllülerin kayıt ücretleri geri ödenmez.
  1. Gönüllüler, yurt dışına çıkmadan önce (yeşil pasaportlu olsalar dahi) seyahat ve sağlık sigortası yaptırmış olmalıdır. Seyahat sırasında bagaj kaybı, kamplarda oluşabilecek hırsızlıklar, eşya, para ve pasaport kaybı, sağlık sorunları ve hastane giderleri ancak bunları kapsayan bir sigorta yaptırılmış olması durumunda ve sigorta şirketine gerekli belgelerin verilmesi sonucunda sigorta şirketi tarafından geri ödenir. Gönüllü bu konuda GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ tarafından bilgilendirildiğini ve uyarıldığını, GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ ya da kampı düzenleyen kuruluşların bu konuda bir sorumluluğu olmadığını en baştan kabul eder.
  1. Gönüllü, aynı kampa gideceği diğer kişilerle e-posta adreslerinin ve telefon numarasının paylaşılmasını, kendisi ya da ev sahibi kuruluşun GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ne ileteceği kamp fotoğraflarının broşürlerde, WEB sitelerinde, görsel ve sosyal medya haber ve duyurularında kullanılmasını onaylar.
  1. Salgın, deprem, savaş, olağanüstü hal, doğal afet, büyük çaplı yangın, terör olayları, vb. durumlar nedeniyle kampların yapılamayacak olması ya da gönüllünün yerleştiği ülkede kamplar gerçekleştirildiği halde uluslararası yolculukların kısıtlanması gibi zorunlu nedenlerle gönüllünün ülkemizden kampa gidememesi durumunda ödemiş olduğu ön+kesin kayıt ücretinden yalnızca kesin kayıt ücreti ödenir. Kaydını iptal etmeyen gönüllülere ise aynı yıl ya da izleyen 2 yıl içinde kayıt olduğu dönemin kayıt, iptal ve geri ödeme koşulları değişmeden kampa gitme ya da kaydını bir defaya mahsus olmak üzere bir başka kişiye aktarma hakkı tanınır. Gönüllü bu durumda izleyen yıllarda oluşacak fiyat artışlarından etkilenmez.
  1. Yukarıda yazılı kayıt ve geri ödeme koşullarını kabul ettiğimi onaylar, başvuru belgesinde verdiğim kişisel bilgilerin doğru olduğunu, bu bilgiler nedeniyle oluşacak aksaklıklardan GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ni sorumlu tutmayacağımı, verdiğim e-posta adresine toplu duyuruların ve GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ bültenlerinin yollanmasını beyan ve kabul ederim.

İPTAL VE GERİ ÖDEME KOŞULLARI

18 YAŞ ALTI (18 üstü için tıklayınız)

1. Yurtdışı “18 Yaş Altı Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampları”na kayıt olan gönüllü adayları, GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’ne en az 3 ülkeden 10 farklı kamp seçeneği vermek zorundadır. İlk seçeneği olan ülkede kendilerine uygun kamp bulamayan gönüllüler diğer ülkelerdeki kamplara yerleştirilir. GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ yalnızca en az 3 farklı ülkeden seçtiği kampların hiç birinde bir kampa yerleştiremediği gönüllülerin ödenmiş kayıt ücretlerini 400 TL.’lik bir kesinti ile geri öder.
  1. Birlikte kampa gitmek isteyen 18 yaş altı gönüllü adayları ancak birlikte kayıt olup, programı mart ayının ortasında kesinleşen kamplarda yeterli sayıda kota bulunması ve bu kampları aynı tercih sırasıyla seçmiş olmaları koşuluyla aynı kampa yerleştirilebilirler. 1 kadın + 1 erkek gönüllünün aynı kampa yerleşim şansı, 2 kadın ya da 2 erkek gönüllüye göre daha yüksektir ancak kamplarda ulus ve cinsiyet dengesinin gözetilmesi amacıyla konulan bu uluslararası kural nedeniyle, GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ 2 başvuruyu aynı kampa yerleştirmeyi garanti etmemektedir. Birlikte gitmenin mümkün olmadığı durumlarda başvuru sahipleri aynı ya da başka bir ülkede, aynı ya da farklı kamplara yerleştirilmeyi kabul etmiş sayılırlar. Kabul etmemeleri durumunda herhangi bir geri ödeme söz konusu değildir.
  1. Kampa kayıt olmak vize garantisi sağlamaz. Herhangi bir nedenle vize alamayanlara kayıt ücretleri geri ödenmez. Ancak, kaydı eğer o tarihte boş yer varsa 18 yaş altı kampı olan ve GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ’nin önereceği veya gönüllünün kendisinin seçeceği bir başkavize isteyen ülkeye ya da vize istemeyen bir ülkeye aktarılır. Aktarılan ve vize isteyen ülkeden de vize alınamazsa ya da gönüllü kampa yerleştiği halde vize istemeyen ülkeye gitmekten vazgeçerse kayıt ücreti geri ödenmez. Bu yerleşim hakkı en geç kamp yılının 31 Aralık tarihine kadar kullanılmazsa, yanar. Gönüllü bu seçeneği istemezse kayıt ücreti geri ödenmez.
  2. Gönüllüler, yurt dışına çıkmadan önce (yeşil pasaportlu olsalar dahi) seyahat ve sağlık sigortası yaptırmış olmalıdır. Seyahat sırasında bagaj kaybı, kamplarda oluşabilecek hırsızlıklar, eşya, para ve pasaport kaybı, sağlık sorunları ve hastane giderleri ancak bunları kapsayan bir sigorta yaptırılmış olması durumunda ve sigorta şirketine gerekli belgelerin verilmesi sonucunda sigorta şirketi tarafından geri ödenir. Gönüllü bu konuda GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ tarafından bilgilendirildiğini ve uyarıldığını, GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ ya da kampı düzenleyen kuruluşların bu konuda bir sorumluluğu olmadığını en baştan kabul eder.