Aile Kampları

Aile Kampları, yetişkinlerin yanlarında en az 1 çocukla katılabilecekleri kamplardır. Yetişkin, anne babadan birisi ya da ikisi birlikte olabileceği gibi bir başka aile büyüğü de olabilir.

Aile kampına katılacak çocuklarda üst yaş sınırı genelde 12 olmakla birlikte kampçı kuruluşlar bu konuda esnek ve hoşgörülüdür. Özellikle ailenin 2 çocuğundan biri 12 yaşın üzerindeyse kabul oranı yüksektir. Ancak büyük çocukların kampta kendi akranları ile karşılaşma olasılığı düşüktür. (15-17 yaş grupları için yurt içinde ve dışında ayrıca çocuk ve yenigenç kamp seçenekleri de vardır. Ayrıntılar için WEB sitemizin GENÇ TATİL ve 18 yaş Altı Kampları sayfalarına bakınız ya da GENÇTUR’a başvurunuz )

Uluslararası Aile Kampları ilk kez 2005 yılında ortaya çıkmıştır. GENÇTUR / Gönüllü Hizmetler Derneği Dünya’daki 200’ü aşkın kampçı kuruluş arasında Aile Kampı düzenleyen ilk 3 kuruluş arasındadır. GENÇTUR / Gönüllü Hizmetler Derneği, yurt dışındaki Aile Kampları’na Türk katılımcıları gönderdiği gibi, 2006’dan bu yana Türkiye’de de uluslararası Aile Kampı düzenlemektedir.

AiLE KAMPLARININ AMAÇLARI

• Gençliğinde Gönüllü Çalışma Kampları’na katılmış ve hala o günlerin anılarını ve heyecanını yaşayan eski kampçılara bu duygularını çocuklarıyla birlikte yeniden yaşatmak.
  • Gönüllü Çalışma Kampları’nı ilk kez duyup “Biz artık çoluk çocuğa karıştık, gidemeyiz ki” diyenlere bir seçenek sunmak.
  • Gönüllülüğün yaşla ve aile sahibi olmakla bitmeyeceğini göstermek.
  • Ailelerin birlikte geçirecekleri tatillerini daha anlamlı, yararlı ve öğretici kılmak.
  • Çocukların erken yaşlarda farklı kültürlerle, farklı ırklarla karşılaşmasını, birlikte yaşamasını, farklı olana saygı anlayışını bu yaşlarda kazanmasını sağlayarak, uluslararası ve kültürlerarası anlayışa katkıda bulunmak.
  • Anne babaların, farklı ülke ve kültürlerde çocuk yetiştirme yöntemlerini yerinde gözlemlemelerine ve yeni fikirler edinmelerine olanak sağlamak.

UYARILAR

• Aile Kampları, ucuz bir tatil seçeneği olarak görülmemelidir. Bu seçenek gönüllü çalışmayı benimsemiş, kamu yararına projelere destek vermeyi amaçlayan, uluslar ve kültürlerarası anlayış ve hoşgörüye önem veren ve bu değerleri çocuklarına aktarmak isteyen bilinçli veliler içindir.
  • Yalnızca alış veriş, gezme ve eğlenme amacında iseniz lütfen başka seçenekler araştırınız.
  • Kamplarda ortak dil İngilizce’dir. Aile bireylerinden en az birinin uluslararası bir grupta iletişim kurabilecek düzeyde İngilizce bilmesi gerekmektedir.

KATILAN AİLELER

Aile Kamplarına katılan aileler isteğiniz üzerine size bilgi verebilirler. Kendileri ile yazışmak ya da görüşmek isterseniz lütfen GENÇTUR / Gönüllü Hizmetler Derneği’ni arayınız. 0212 – 244 62 24.

• Melek – Elifsu YUM :
    İtalya – Türkiye – Almanya
  • Tülay – Mehmet – Ege ÖZCAN :
    İtalya
  • Zafer – Fatma – Gonca – Cansu YILMAZ
    Türkiye – Estonya – Yunanistan
  • Gülsen – Eren – Ceren TUNCER
  • Bahadır – Neslihan – İdil – Ali TUNA
    Estonya

KAYIT ÜCRETLERİ

Gönüllü Hizmetler Derneği, Aile Kampları’na katılımı kolaylaştırmak amacıyla özel aile indirimi sunmaktadır. Yalnızca 1. yetişkin tam ücret öderken ailenin diğer tüm bireylerine indirim vardır.

Yurtdışı Aile Kampları:

Aile Kampı Ön Kayıt
Kesin Kayıt
Toplam
1. Yetişkin 100 € / 3490 TL 150 € / 5235 TL 250 € / 8725 TL
2. Yetişkin 100 € / 3490 TL 150 € / 5235 TL 250 € / 8725 TL
Her bir çocuk 100 € / 3490 TL 50 € / 1745 TL 150 € / 5235 TL

Yurtiçi Aile Kampları:

Yurt içi çalışma kamplarımız ücretsiz olmakla birlikte, aile kampları sunduğu olanaklar ve fiziksel koşulları gereği ek bir ücret karşılığında gerçekleştirilecektir. Ancak her yıl kamp olmayabilir. Ücretler yapılacak kampın sunacağı koşullara göre belirleneceğinden ayrıca duyurulacaktır.