İmece 2006 Sosyal Dayanışma Grubu

Biz kimiz?

Bazı üyeleri hâlâ kurumsal çalışma hayatını sürdürürken bazıları çalışma hayatını sonlandırmış, emekli olup sosyal alanlarda aktif olan İmece grubu;  2006 yılının Şubat ayında farklı bir sosyal çalışma projesinden evrilerek bugüne ulaştı..

2019 yılına kadar  kendi gelir kaynakları ile çalışmalarını sürdüren İmece 2006 Sosyal Dayanışma Grubu  2019 yılından itibaren çalışmalarını özerk olarak Gönüllü Hizmetler Derneği  çatısı altında sürdürme kararı almıştır.

Amacımız nedir?

Bu grup, yılların tecrübesiyle eğitimin/kişisel gelişimin fark yarattığının bilincindedir. Bu nedenle başta kız öğrenciler olmak üzere, eğitim hayatında maddi ihtiyacı olanlara destek olurken, onlara bu sırada karşılaştığı zorlukları azaltacak rehberlik verebilmeyi de amaçlamaktadır. Her bir burs alanın bu gruptan bir rehberi bulunmaktadır.

Rehberin  görevi, ihtiyaç halinde yardımcı olmanın dışında, öğrencinin not ortalamalarının takibi,sosyal sorumluluk ve  gönüllü çalışma pojelerinde yer almasını sağlama, çeşitli etkinlikleri duyurma, katılımını sağlama, durum değerlendirme ve yönlendirme konularını içerir.

İmece ekibi yılda iki kez burslu öğrencileri ile çoğunluğa uyan tarihlerde kahvaltılı bir sohbet toplantısı yapar. Böylece  yeni gelenlerin daha önce burs kullanan öğrencilerin deneyimlerinden yararlanması da sağlanmaktadır.

Kaynağımızı nasıl sağlıyoruz?;

Grubumuza üye olan ve olmayan kişilerce yapılan  bireysel bağışlar kaynağımızın temelini oluşturmaktadır. Ayrıca senede iki kez, yeni yıl ve anneler günü öncesinde çeşitli atölye çalışmaları ile elimizde var olan malzemelerden ürettiğimiz ve türettiğimiz ürünleri bağış karşılığında bizi destekleyenlere  sunmaktayız. Hedefimiz, yeni almak yerine, elde olanları değerlendirerek, dönüştürerek çevreye de fayda sağlamaktır.

Eğitim desteği alan öğrencilerden bu süreçte beklentimiz nedir?

Günümüzde iş dünyasının eleman alımında, farklı alanlarda kendini geliştirmiş, farklı kazanımları olan ve sosyal becerisi yüksek kişileri tercih ettiği bilinmektedir. Yani iş yerine gönderilen “özgeçmiş”te okul ve derecesinden çok o güne kadar hangi alanda sosyal yönünü geliştirmiş olduğu kısmına bakılmaktadır.

Bu nedenle burslu öğrencilerimizden beklentilerimizin başında;  onların akademik başarılarının yanı sıra gönüllü projelerde de ayda minimum 4 saat aktif  sorumluluk almaları gelmektedir.

Bizler, öğrencilerimizin ders notlarının iyi olması kadar bu tarz etkinliklere katılmaları ile; kişisel gelişimlerine katkı sağladıklarına inanıyor burs ölçütlerimizde bu konunun altını önemle çiziyoruz.

Nasıl Katılabilirsiniz?

Dezavantajlı gençlerin eğitimine katkı sağlamak adına bağışçı olmak isterseniz aşağıdaki banka hesabımıza İmece-Bağış açıklaması ile destek olabilirsiniz.

GÖNÜLLÜ HİZMETLER DERNEĞİ

İŞ BANKASI TAŞ – 1011 – Galatasaray-Beyoğlu/İstanbul
TR97 0006 4000 0011 0112 0644 97

Kredi kartınızla destek vermek istiyorsanız lütfen tıklayınız.

Bir mıh bir nalı
Bir nal bir atı
Bir at bir insanı
Bir insan bir toplumu kurtarabilir

Bu nedenle destekleriniz için öğrencilerimiz adına müteşekkiriz.

Birlikte iyiye ve güzele ulaşmak için öğrencilerimize eğitim hayatında başarılar diliyoruz.

İMECE 2006 Sosyal Dayanışma Grubu