Doğu Batı Kampı

Bir kamp düşünün, Türkiye’nin her köşesinden, Hakkari’den Edirne’ye kadar onlarca farklı ilden katılımcıları olsun.

Bir kamp düşünün, Avusturalya’dan Çin’e, Fildişi Sahillerinden Meksika’ya kadar farklı ülkelerden uluslararası katılımcıları olsun.

Türkiye’deki gençler arasındaki İngilizce konuşabilme oranının % 5 olduğu biliyoruz. Bu nedenle İngilizce bilme, konuşma şartı aramıyoruz.

Doğu Batı Kampı 2008 yılından beri tüm dünyadan kendi yerellerinde gönüllü projelerde çalışan, yaşadıkları yer için çözümün parçası olan gençleri İzmir’de bir araya getiriyor.

Doğu-Batı Kampının Farkı Nedir?

Hem Türkiye’nin her köşesinden hem de dünyanın birçok ülkesinden gönüllü gençleri,

• Birbirlerinden ilham almak,
  • Yeni fikirler geliştirmek,
  • Kültürler arası etkileşimi sağlamak için bir araya getirir.

Farklı altyapılardan gelen gençler, yabancı dil engeline takılmadan bir arada yaşamayı, birbirlerinden öğrenmeyi ve farklı pencerelerden hayata bakmayı deneyimlerler.

Doğu-Batı Kampında Sizi Neler Bekliyor?

Bu kampta yabancı dilin katılımcılar arasında bir iletişim engeli oluşturmaması için tüm aktiviteler yaşayarak öğrenme methodları ile Türkçe ve İngilizce olarak iki dilli gerçekleştirilmektedir.

Doğu Batı Kampı 10. Yıl Buluşması – 2018

Farklı kültürleri tanımak için ülke, şehir ve katılımcıların yer aldıkları sosyal sorumluluk projelerine dair sunumlar yapılmaktadır. Takım oluşturma etkinlikleri, spor aktiviteleri, tarihi geziler,müzik&dans etkinlikleri ile kültürler arası öğrenme ve kişisel farkındalığı artırılması amaçlanmaktadır.

Kuruluş yıllarında Gençlik Turizmi Derneği  – Gençtur’un  maddi ve mentörlük destekleri ile hayat bulan Doğu Batı Kampı  sonraki yıllarda YAŞÖM çatısı altında kendi gelir kaynakları ile sürdürdüğü çalışmalarını  2019 yılından itibaren özerk olarak Gönüllü Hizmetler Derneği  çatısı altında sürdürme kararı almıştır.

Doğu – Batı kampı hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.