Take The Lead

LİDERLİK VE SOSYAL SORUMLULUK GENÇLİK KAMPI

1-5 Ağustos 2024 Afacan Gençlik Kampı (Aliağa/Bergama)

Take the Lead Nedir?

Bir sosyal sorumluluk projesi yazabilmek ve gerçekleştirebilmek için gerekli adımların prova edildiği bir süreçtir. Süreç sonunda öğrenciler kendi liselerinde bir sosyal sorumluluk projesi yürütmek için gerekli beceri ve özgüveni kazanmış olurlar.
Toplumsal sorunları fark edebilmek için empati becerilerinin çalışıldığı bir alandır. 
Sosyal sorumluluk projesinin amaçları ve çıktılarını belirlerken doğru soruları sorabilmektir.
Bir sosyal sorumluluk projesinin temel adımlarını oluşturmayı öğrenmektir.

-İhtiyaçların ve kaynakların tespit edilebilmesi
-Projenin koşullarına uygun bir takım oluşturabilmek
-Aksiyon planını yazabilmek
-Bütçeyi hazırlamak

Yeni insanlarla beraber çalışmak ve farklı hayatları tanıyarak bakış açısını geliştirmektir.
Hayat boyu sürecek arkadaşlıklar edinmek ve yazı çeşitli aktivitelerle zenginleştirmektir.

Neden Take the Lead’e katılmalıyım?

Bugünün dünyasında başarı sadece dersle veya iş ile ölçülemez hale geldi. Ekip çalışması ve önce kendini tanımak sonra da çözümün parçası olarak sorumluluk alanlar hem iş hem de sosyal hayatta fark yaratabiliyorlar.

İşte bu nedenle biz de 65 yıllık uluslararası kültürel etkileşim deneyimine sahip GHD çatısı altında gelecek liderlerinin, bugünden toplumun ortağı olabilmesi için bir projeyi hayata geçiriyoruz.

Sosyal Sorumluluk Projeleri öğrencilerin sosyal-duygusal gelişimlerini desteklemek üzere gelişmiş ülkeler başta olmak üzere tüm dünyada eğitim müfredatlarına katıldı. Eğitim programlarındaki ağırlıkları ise giderek artıyor. Sosyal sorumluluk projeleri, sosyal liderlik, grup içerisinde rahat ve özgüvenli olma, takım olarak çalışabilme, organizasyon, iletişim ve problem çözme konularında pratik kazanma gibi pek çok konuda öğrencileri yetişkinliğe hazırlıyor.

Dünyaca tanınan üniversiteler sosyal sorumluluk projelerinde yer alan öğrencilere kayıt kabullerinde öncelik ve hatta burs olanağı dahi sağlamaktadırlar. Detaylı bilgiyi buradaki linkten öğrenebilirsiniz.

Toplum hizmeti projelerine önem veren bazı kurumların çalışmalarını ise aşağıdaki linklerden takip edebilirsiniz.

Stanford Public Service Leadership Programı:
https://cardinalservice.stanford.edu/opportunities/public-service-leadership-program-pslp

Brown University Swearer Center:
https://www.brown.edu/academics/college/swearer/community

Princeton University Serving the Public Good:
https://www.princeton.edu/one-community/serving-public-good

Princeton University Program for Community-Engaged Scholarship:
https://proces.princeton.edu/

İÇERİK

Take the Lead eğitim ve uygulama programı (toplam 22 saat) Eğitim dili İngilizcedir.
Programı destekleyici aktiviteler: Drama ve takım oyunları
Yaz tatilini keyifli kılacak yüzme ve spor etkinlikleri

ÜCRETLENDİRME

Kişi başı toplam ücret: 27.000 TL (KDV dahil)
4 Gece Konaklama
5 Günlük Eğitim Programı
3 Öğün Yemek ve 1 Atıştırma
5 Gün Spor ve Drama aktiviteleri   

KATILIM

14-17 yaş arası tüm lise öğrencileri katılabilir. Kontenjan 15 kişi ile sınırlıdır.

Başvuru formu

Form ile ilgili sorularınız için bize takethelead@gonulluhizmetlerdernegi.org adresinden ve 0543 789 18 98 nolu telefondan ulaşabilirsiniz.

Ön kayıt başvuruları için son tarih  30 Haziran 2024 Pazar günüdür.

Ön kayıt ödemesi: 5000 TL

Kesin kayıtlar için asil listeye girmiş öğrencilerin velilerine bir email ile kayıt formu ve ödeme bilgileri gönderilecektir. Kesin kayıt için kalan tutar olan 22000 TL’nin tamamı ödenmelidir.

Kesin kayıt son ödeme tarihi: 16 Temmuz 2024

Kayıt ücretini yatırabileceğiniz banka hesap numaramız:

Gönüllü Hizmetler Derneği İktisadi İşletmesi
Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi (Şube Kodu 1011)
IBAN : TR95 0006 4000 0011 0112 2031 46

Açıklama kısmına kampın ismini ve katılımcının adını-soyadını yazmayı unutmayınız.

GHD Aydınlatma metni için tıklayınız.

İade Koşulları

  1. Kayıt ücretinin ilk taksitini ya da tümünü bir kerede ödeyip kaydı alınan bir öğrenci, kaydının alındığı tarihi izleyen 7 gün içinde e-posta ile yazılı olarak bildirmek koşulu ile cayma hakkını kullanırsa ödemiş olduğu toplam kayıt ücretinin tamamı (Ön Kayıt+Kesin Kayıt Ücreti) geri ödenir. Cayma hakkını kullanmayan öğrenciler için aşağıdaki İptal ve Geri Ödeme Koşulları geçerlidir.
  2. Kesin kayıt ücretini ödemeden başvurusunun iptalini isteyenlere ödemiş olduğu ön kayıt ücreti 500 TL’lik bir kesinti ile geri ödenir.
  3. Geri ödemeler, geri ödeme isteğinin e-posta ile GHD’ye iletilmesinden sonra 1 hafta içinde gönüllünün IBAN’ına, faturadaki bedeller üzerinden TL olarak yapılır.

Eğitmenler

Elif Sönmez:
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Öğretmenliği eğitimi sonra 1997 yılında beri öğretmenliğin yanı sıra gönüllülük yolculuğunu sürdüren Elif Sönmez, bugüne kadar birçok STK’da hem gönüllü hem de proje lideri olarak çalıştı. Halen Gönüllü Hizmetler Derneği yönetim kurulu üyesidir. 2010 yılından bu yana özel bir okulda sosyal sorumluluk projeleri koordinatörü olarak görev yapmaktadır. Aynı okulda sunulan Liderlik Eğitim Programı müfredatının ana planlayıcısıdır.

Ayşe Esra Şirin
Lisans eğitimini 2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümünde tamamlamış, yüksek lisans derecesini de Brown Üniversitesi Tarih Bölümünden almıştır. Çeşitli akademik kurumlarda ve liselerde tarih öğretmenliği yapan Ayşe Şirin, aynı zamanda Türk Kültür Vakfı ve KODA gibi sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalar yürütmektedir. 2022 yılından beri özel bir okulda sosyal sorumluluk projeleri danışmanı olarak görev yapmaktadır. Aynı okulda sunulan Liderlik Programı’nın eğitimcilerindendir.

Kaan Perk
Lisans eğitimini Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık 3.sınıf öğrencisi olarak Boğaziçi Üniversitesi’nde sürdürmektedir. 2011 yılından beri hem yerel hem de uluslararası sivil toplum projelerinde koordinatörlük, kolaylaştırıcılık ve proje liderliği yapmaktadır. 2019’dan beri Gönüllü Hizmetler Derneği’nin Düşlerim Gerçekleşiyor çocuk kampları programının koordinatörlüğünü yürütmektedir. Erasmus ve Erasmus+ proje içerikleri, sivil toplumda ayrımcılık ve atölye oluşturma, Avrupa Birliği projelerinde gönüllü mentörlüğü alanlarında çalıştı.

Şükran Çakmak
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü mezunudur. Lisans eğitimi boyunca çeşitli derneklerde gönüllü çalışmalarda bulunmuştur. Ardından Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama yüksek lisans programını tamamlamıştır. Alternatif tiyatrolarda oyunculuk yapmakta ve bir özel okulda sivil toplum çalışmaları ofisinde çalışmaktadır.