Doğu-Batı Kampımıza CCIVS Ödülü

Gönüllü Hizmetler Derneği’nin üyesi bulunduğu UNESCO-CCIVS (Co-ordinating Committee for International Voluntary Services) kuruluşu, Gönüllü Hizmetler Derneği’nin kamp programında yer alan Doğu-Batı kampımızı dünya çapında barışa katkı sağlayan 10 proje arasına seçti.

İlk kez 2017’de verilmeye başlanan ödül, dünya üzerinde barışın yaygınlaşması, insan haklarının değer kazanması, kültürlerarası çatışmaların azaltılması ve ön yargıların değiştirilmesini amaçlayan projelere veriliyor.  Ödüle aday olduğu ilk yılda ulaşan Doğu Batı Kampı Türkiye’nin 4 bir yanından gelen üniversite öğrencilerine kültürlerarası anlayış, cinsiyet eşitliği, ötekileştirme ve ön yargılar gibi alanlarda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.