Exchange For Future

PROJE BİLGİLERİ ve KATILIM KOŞULLARI

Son başvuru tarihi : 28.04.2019  Pazar – Saat: 24.00

Seçim sonuçları bu tarihten 2 gün sonra yalnızca seçilenlere bildirilecektir. Ancak son başvuru tarihinden önce uygun katılımcıların bulunması durumunda GHD’er başvuru alımını sonlandırabilir. 1 Mayıs 2019’a kadar size projeler@gonulluhizmetlerdernegi.org ‘dan  bir e-posta yollanmamışsa diğer başvuru sahipleri seçilmiş demektir.

Başvuru adresiprojeler@gonulluhizmetlerdernegi.org
Yaş Grubu15 – 17
Katılımcı Sayısı2 ülkeden toplam 18 katılımcı / GENÇTUR’dan 1 grup lideri + 8 katılımcı
Katılımcı ÜlkelerAlmanya – Türkiye
Proje Tarihleri26 Temmuz – 03 Ağustos 2019
Projenin Diliİngilizce
Katılım ücreti375 TL
KonaklamaKonaklama ve yemekler proje kapsamında ücretsiz olarak sunulacaktır.
Proje dili : İngilizce (Katılımcıların akıcı İngilizce konuşuyor olması gerekmektedir.)
Giderler Yol, pasaport ve vize giderleri ev sahibi kurum tarafından karşılanacaktır. Ancak uçak bileti fiyatlarının proje bütçesini aşması durumunda katılımcılardan bir katkı payı istenebilir.
Projeye katılım ücreti Alman katılımcılar için 80 Euro, Türk katılımcılar için 375 TL’dir (60 Euro). Başvurular ücretsiz olup katılım ücretini yalnızca seçilenler ödeyecektir. Bu tutar GHDer’e makbuz karşılığı bağış olarak ödenecektir.

PROJE KONULARI

–          Cultural diversity and intercultural learning

–          Protection of environment and climate

–          Sustainability

–          Volunteering

KATILIMCI OLABİLME KOŞULLARI

  • Katılımcılar proje tarihlerinde 15 yaşını doldurmuş ve 18 yaşından gün almamış olmalıdır. (27 Temmuz 2002 – 27 Temmuz 2004 tarihleri arasında doğmuş olanlar başvurabilir.)
  • Katılımcılar İngilizce’yi akıcı olarak konuşabilmelidir. Ön elemeyi geçenlerle yüz yüze (İstanbul dışındakilerle Skype üzerinden) bir görüşme yapılacaktır.
  • Katılımcı adaylarının yukarıda Proje Konuları başlığı altında sıralanan konulardaki görüşlerini başvuru belgesinde İngilizce olarak yazmalıdır.

Başvuranlar arasından seçilecek katılımcılar, aranan koşullara en uygun olanlar ve bu koşulları taşıdığını gerektiğinde kanıtlayabilecek, belgeleyebilecek olanlardır. Ancak aynı koşullara sahip başvuru sahipleri arasında seçim yapılırken son karar hakkı GHDer’indir.  GHDer olarak dernek üyelerine ve aktif gönüllülerine, katıldığı projelerin sonrasında öğrendikleri ile dernek çalışmalarına katkıda bulunabilecek katılımcılar ile olanakları kısıtlı gençlere  öncelik vermekteyiz.

Projelerin konu, amaç ve koşullarına göre, daha önce GHDer’in başka etkinliklerine katılmış olmak ve GHDer etkinliklerinde gönüllü olarak görev almış olmak da seçim ölçütlerimiz arasında yer almaktadır.

Projelerin gereği olarak, bir ön eğitim ya da çalışma istenmesi durumunda seçilen tüm katılımcılar bu eğitime katılmak ya da istenen çalışmayı yapmak zorundadırlar. Eğitime katılmayanlar ya da istenen çalışmayı yapmayanların başvuruları GHDer tarafından iptal edilecek ve yerine yedeklerden bir katılımcı yollanacaktır. Böyle bir durumda katılımcının yapmış ya da ödemiş olduğu giderler geri ödenmez.

Katılımcı tarafından doldurulan başvuru belgesi yalnızca GHDer’in projeler@gonulluhizmetlerdernegi.org adresine en geç  28 Nisan 2019 Pazar  saat: 24.00’e kadar yollanmalıdır. Seçim sonuçları bu tarihten 2 gün sonra yalnızca seçilenlere bildirilecektir.  Ancak başvuru süresinin dolmasından önce koşullara uygun katılımcılar bulunması durumunda GHDer kayıtları kapatıp çağrıyı sonlandırabilir.

 Projenin başvuru belgesine buradan ulaşabilirsiniz.