Dünyayı Antalya’da Ağırladık

Tüm dünyadaki uluslararası gönüllü çalışma kampları düzenleyen kuruluşların yıllık kamp tanıtım toplantısı bu yıl Antalya’da yapıldı. 2-7 Mart tarihleri arasında Gönüllü Hizmetler Derneği’nin ev sahipliğinde yapılan toplantıya 52 ülkeden 79 kuruluşun 132 temsilcisi katıldı.

Gönüllü Hizmetler Derneği’nin 3 çalışanı ve 7 gönüllüsü ile ev sahipliğini üstlendiği toplantının açılışında Türkiye’deki ilk uluslararası gönüllü çalışma kampı düzenlenmesinin 60., GENÇTUR’un da 40. yılını kutlama pastası kesildi. Eğlenceli bir açılış töreniyle başlayan toplantının ilerleyen günlerinde kampçı kuruluşlar ikili görüşmeler yaparak birbirlerine kamp programlarını tanıttılar.

Toplantı sırasında ayrıca Avrupa gönüllü kuruluşlarını bünyesinde barındıran ALLIANCE of European Voluntary Service Organisations ağı ile tüm dünyadaki kampçı kuruluşların şemsiye kuruluşun olan UNESCO – CCIVS’in yönetim kurulu toplantıları da gerçekleştirildi.